Na heel wat jaren proeven en proberen kwam Ivan Geudens, brouwerij 't Drankorgel 5 jaar geleden voor het eerst op de markt met zijn Vals Paterke Tripel. De 1000 liter bier die hij hoopte aan de man te brengen, waren al snel verkocht. Momenteel is de kaap van 100 000 liter zelfs al overschreden.

De tripel bleef natuurlijk niet het enige bier. Vals Paterke Goud en Vals Paterke Dubbel vervolledigde het gamma. Ivan heeft ondertussen ook een kleine huisbrouwerij voor proefbrouwsels en gelegenheidsbiertjes.

Voor het 5-jarig bestaan van brouwerij 't Drankorgel brouwde Ivan een blond bier van 7,5%. Hij brouwde het eigenlijk naar voorbeeld van grote broer Tripel maar deed een dryhopping met een Amerikaanse hop die gebruikt werd in de Goud vergezeld van nog een Amerikaanse hop. De mandarijn en citrus die zo de smaak mee bepalen geven volgens Ivan de perfecte combinatie voor een fris zomerbier.

Ivan wil zijn 5-jarig bestaan niet alleen met het Vals Paterke Feestbier laten voorbij gaan maar wil er ook nog een echt feestje voor bouwen. Daarover volgt later zeker meer nieuws!